Gert Jan Schop

Gert Jan: ‘Een goede luisteraar, weet een scherpe analyse te combineren met gevoel. Als mens toegankelijk, weet makkelijk te schakelen tussen de diverse niveaus in een organisatie. Verbindt mensen met elkaar. Rotterdamse roots: no-nonsens en recht door zee. Optimist met veel energie.’

Als opleidingsachtergrond: Pedagogische academie, Bedrijfseconomie, Economisch Wetenschappen en Bedrijfskunde. Als directeur, manager en ondernemer heb ik veel ervaring opgebouwd met strategie, performancemanagement, projectmanagement en bedrijfsvoering. In de laatste tien jaar is de focus veel meer op veranderingen in organisaties komen te liggen, waarbij ik mij vooral richt op de mens: hoe krijg je mensen mee in verandering.

Motto: ‘Zorg goed voor het proces, dan zorgt het resultaat voor zichzelf’

‘Eigenaarschap is de sleutel voor organisaties in de 21ste eeuw’

Met eigenaarschap bedoel ik dat een organisatie verantwoorde-lijkheden lager in de organisatie belegt. Medewerkers krijgen meer regelruimte om binnen kaders zelf te bepalen hoe de organisatie op een goede manier doelen kan realiseren. Medewerkers zijn gelukkiger, betrokken en raken zelfs bevlogen.

Uit onderzoek blijkt dat bevlogen medewerkers leidt tot

  • minder verzuim (-37%),
  • minder ongevallen (-49%)
  • minder kwaliteitsdefecten (-60%)
  • hogere klanttevredenheid (+12%)
  • hogere productiviteit (+18%) en
  • hogere winst (+16%).

Dus niet een paar procentjes verschil, maar substantieel betere resultaten. Wie wil dat nu niet?

Gert Jan Schop 15 augustus 2018