Timemanagement

Door de training werk ik meer vanuit rust en balans, en ben ik veel effectiever geworden.

Inleiding

Te veel werkdruk kan veel negatieve gevolgen hebben. Zeker wanneer deze druk langdurig aanhoudt. Het kan zich uiten in gezondheidsproblemen, variërend van slecht slapen tot burnout. Organisaties kunnen te maken krijgen met spanningen tussen medewerkers onderling, afnemende prestaties en productiviteit en een verhoogd en langduriger (ziekte)verzuim.

Wil je het niet zo ver laten komen? Een training time management kan jou of je medewerkers helpen om meer grip te houden of te krijgen op de agenda. Of om werkzaamheden te prioriteren en beter grenzen te bewaken. Tijdens onze training onderzoeken we wat het voor jou moeilijk maakt om de agenda adequaat te beheren. Je leert ook wat je kunt doen om je minder door persoonlijke neigingen en behoeften te laten leiden.

Na deze training heeft de deelnemer

  • zicht op de taken en werkzaamheden – zakelijk en privé – die hij of zij nog wilt en moet doen
  • een methode waarmee je permanent overzicht houdt van je activiteiten
  • een werkwijze ontwikkelt waarmee hij of zij systematisch en gestructureerd keuzes maakt: wat doe je nu? Wat doe je straks? Wat laat je door iemand anders doen? Wat doe je niet?
  • een manier om om te gaan met de druk die van buitenaf op tijd en agenda wordt uitgeoefend

Aanpak

In eerste instantie zetten we de werkstroom centraal. Door de werkstroom te analyseren creëren we overzicht. Afhankelijk van de leerbehoeften gaan we aan de slag met het stellen van prioriteiten, beïnvloeding, onderhandelen en omgaan met tegengestelde belangen.
We oefenen tijdens de trainingen en geven tussen de trainingsdagen voldoende ruimte om de inzichten in de dagelijkse praktijk uit te proberen.

Onderwerpen

  • Meer grip krijgen én houden op eigen agenda
  • Werk prioriteren
  • Grenzen bewaken
  • Analyseren wat het mij moeilijk maakt om zaken af te krijgen
  • Minder door persoonlijk neigingen en behoeften laten leiden
  • Werken aan plannen, organiseren, voortgangsbewaking en stressmanagement

Het is zo verleidelijk: een moeilijke klus of een lastig gesprek doorschuiven naar morgen. We doen het vaak onbewust, er zijn allerlei redenen en mogelijkheden om iets uit te stellen. De lucht die het je even geeft, krijg je de volgende dag als een boemerang terug.
In plaats van energie stoppen in die lastige klus en te zorgen dat het uit je systeem is, ga je ongemerkt energie stoppen in het ‘vergeten’. Je houdt jezelf voor de gek.
Het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven, is dagelijks eerst te starten met de lastige klussen en dan pas de andere activiteiten te gaan uitvoeren. Je bent door voor meer geconcentreerd, waardoor je snellere en betere resulaten realiseert.
Wat je vandaag kunt doen, doe dat dan ook vandaag en stel niet uit!

Timemanagement 15 augustus 2018