Persoonlijke ontwikkeling

Je wilt nog krachtiger overkomen en gebruik maken van je talenten en kwaliteiten.

Communicatie op het werk

Beter communiceren in je werk? Weet waar je kracht ligt in het gesprek en in het schrijven. En: waar kan je nog winst boeken. Na deze trainingen communiceer je effectiever met meer resultaat.

Presentatie- vaardigheden

Jezelf of je boodschap beter kunnen presenteren? Met behulp van deze training leer je jezelf en de boodschap die je hebt veel beter en krachtiger over het voetlicht te brengen, zowel mondeling, schriftelijk als met media.

Stressmanagement

Staat u wel eens onder druk? Lastig om mee om te gaan? Tijdsdruk, tegenspel, …

Feedback geven en ontvangen

Hoe geef ik op zodanige manier feedback, zodat het ook werkt! Communicatie verbeteren? Begin bij de bron: geven en ontvangen van feedback. Jij en je collega’s gaan beter samenwerken en presteren.

Resultaatgericht en planmatig werken

Ik wil planmatig en resultaat gericht leren werken. Mijn doelen wil ik in een bepaalde tijd gehaald hebben. En mijn persoonlijke doelen wil ik afstemmen op de organisatiedoelen. Wat ik doe moet SMART zijn.

Timemanagement

Druk, druk, druk! Altijd tijd te kort? Teveel hooi op je vork genomen? Niet de juiste prioriteiten kunnen stellen?

Leidinggeven aan professionals

Matthieu Weggeman zegt: “Leiding geven aan professionals: niet doen!” Maar ja, wat doe je, als je leiding gevende bent geworden van een groep professionals? Niets doen, dat kan toch helmaal niet!

Leiding geven aan veranderingen

Help! Mijn organisatie verandert! Bij fusie, reorganisatie, reductie, invoering van zelforganisatie, uitbreiding, overname en andere veranderingen, wil je graag weten hoe je hier effectief leiding aan geeft. Nou, dat kan!

Teamontwikkeling

Zelfsturende en zelforganiserende teams

Projectmatig werken

‘Ons team is in ontwikkeling en hoe doen we dat? We kosten onszelf best veel energie terwijl er ook resultaten gehaald moeten worden…’ ‘We groeien wel maar komen niet echt verder… Voor elk project-, management-, zelforganiserend team!

Hoe moet dat nou zonder teamleider? In onze organisatie is een laag eruit gehaald en nu hebben we zelfsturende en –organiserende teams…we willen dat wel allemaal zelf, maar kunnen we het ook? En hoe? In deze training leer je over de ins en de outs, en hoe dit op te pakken.

Je mag meewerken aan een enorm mooi project. Je voelt je vereerd. Maar toen je ja zei, was dat vooral vanuit enthousiasme. Leer met deze training projectmatig werken.

Omgaan met weerstand

Adviesvaardigheden

Win/win onderhandelen

Collega’s die niets doen, stil zijn, veel vragen stellen, ja zeggen maar nee doen etc….herken je dat? Waarschijnlijk willen ze niet mee in de organisatieverandering. Maar het gaat jou lukken, want je kunt omgaan met weerstanden.

Hoe adviseer ik en vanuit welke rol doe ik dat effectief? Facilitator van het proces of juist kennisspecialist, hoe wend ik mijn vaardigheden aan?

Als ik onderhandel dan wil ik dat beide partijen winst boeken, maar dan met behoud van de relatie! Win/win onderhandelen dus. Hoe dat moet leer je in deze praktische training.

Teammanagement

Teamcoaching

Effectief vergaderen

‘Tja, en toen kreeg ik een team onder mijn hoede, ineens was ik teamleider…’. ‘Heel graag zou ik de kneepjes van het vak willen leren als het gaat om sturing geven aan een team. Maar moet je juist wel sturing geven of eerder faciliteren?…’

‘Ik moet mijn team leren managen, dat is toch anders dan een individu…’. Of herken je deze: ‘Help, ik ben teamcoach geworden!’ In deze training leer je wat leidinggeven en coachen aan een team is en hoe je dat het beste kunt doen.

Een vergadering moest juist tijd en energie opleveren. Maar dat betekent wel efficiënt en effectief vergaderen.

Praktisch leidinggeven

Situationeel leidinggeven

Projectleiderschap

Ook net leidinggevende geworden? Heb je ook van die vragen, die schreeuwen om antwoorden over heel praktisch leiding geven in je eigen situatie?

Veel experts in effectief leiderschap zijn het over één ding eens: er bestaat niet één stijl van leidinggeven die in alle situaties effectief is. In hun en onze opvatting moet de leidersschapsstijl situationeel bepaald en effectief ingezet worden. Maar: hoe doe je dat?

Leidinggeven aan projecten, hoe doe je dat? En is leiding geven aan een project anders dan ‘gewoon’ leiding geven? En wat is projectmanagement, eigenlijk?

Interviewen met STARR

Competentiemanagement

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Ook wel eens twijfels na enkele kandidaten gezien te hebben? Met de STARR als interviewtechniek ga je gestructureerd te werk en kun je meer betrouwbare uitspraken doen over gedrag van je toekomstige medewerkers.

Met de training competentiemanagement kan je zeer gericht je medewerkers op competenties selecteren, beoordelen én ontwikkelen.

‘Ik ben niet tevreden over hoe dit functionerings(beoordelings)-gesprek verliep! Daar kan ik veel meer uithalen.’

Het kan veel effectiever en efficiënter. Het moet ook meer recht doen aan de medewerker én aan de organisatie.

Training 15 augustus 2018