Teamcoaching

Samenwerken? Dat is toch vanzelfsprekend! Althans, dat dachten wij.

Inleiding

Samenwerken? Dat is toch vanzelfsprekend! Waarom zouden we daar aandacht aan geven? Groepschemie doorgronden en ieders kwaliteiten benutten is een vak. Een vak wat broodnodig is om onuitgesproken meningen, belangen en irritaties op te lossen. Teamleden zetten elkaar en de voortgang anders (onbewust) vast. Dan zeggen ogen iets heel anders dan wat er uit de monden komt. Merk je dat ook in jouw team? Teamcoaching helpt je grip te krijgen. Grip op die ongrijpbare, mogelijk verstorende, interactie die jouw team met elkaar heeft gecreëerd. Leer ‘lezen en schrijven’ met je collega’s en kom sneller tot resultaat.

Of er een nu een probleem is in de samenwerking, of dat u juist de bestaande kracht van uw team wilt verstevigen. Teamcoaching brengt u verder, bijvoorbeeld bij teams waarvan taken en verantwoordelijkheden veranderen, (grotendeels) nieuw gevormde teams, teams in een reorganisatie, (management) teams die staan voor grote uitdagingen, in acties of besluitvorming en dus ook in samenwerking en zelfsturende teams.

Aanpak

Teamcoaching betekent bij ons loskomen van de dagelijkse praktijk, investeren in contact en vertrouwen, van mens tot mens. Maar ook onuitgesproken zaken leren uitspreken, complementair werken vanuit ieders persoonlijke competenties, soms persoonlijk geraakt worden, maar altijd met een element van plezier.
Teamcoaching wordt altijd voorafgegaan met intakegesprekken per teamlid. De resultaten van deze gesprekken is de basis voor het traject dat we samen met jou en je collega’s inrichten.

Rendement

Snappen hoe je samenwerkt, hier meer plezier in krijgen en zo je teamresultaten verbeteren of versnellen.

Teamrollen

Teams bestaan uit verschillende mensen, ieder met z’n eigen eigenaardigheden en z’n eigen gebruiksaanwijzing. Maar ook met z’n eigen favoriete rol. In teams zie je dat telkens dezelfde pietje-precies de planning maakt. Je ziet dat altijd dezelfde de boel even flink opjut. Mensen hebben sterk de neiging om in teams telkens dezelfde rol te pakken. Dat is heel handig want dan weet je tenminste wat je aan elkaar hebt. Maar het is ook wel wat benauwend: er zijn meer rollen die je kunt oppakken.

Met de teamrollentest heb je een tool in handen om met elkaar te kijken wie welke rollen vervuld, om vervolgens te kijken wat dat betekent in de samenwerking binnen het team. De teamrollentest kan je hier downloaden.

Teamcoaching 21 augustus 2018