Projectmatig denken en werken

Management en medewerkers trainen en coachen bij projecten

Projectauditing

Projectmatig werken en denken zorgt voor meer structuur in je organisatie. Het rendement in de organisatie in de ruime zin van het woord neemt exponentieel toe door te investeren in de voorkant van projecten. Eenvoudige spelregels en een heldere besluitvormingsstructuur zijn hiervoor de basis. Het is niet noodzakelijk om te kiezen voor gereglementeerde projectmanagementmethodes.
Binnen projectmatig werken kijken we naar technieken en tools, maar ligt de nadruk op de mens in het project.

Soms heb je als organisatie een externe projectleider nodig om de zaak in beweging te krijgen.
Maar wanneer het even kan, gebruik dan je eigen medewerkers als projectleider en projectmedewerker. Ontwikkel de kennis in eigen huis. Met het vertrek van een extern projectleider, vertrekt ook vaak een hoeveelheid belangrijke kennis.
Maar projecten bedenken, ontwikkelen en uitvoeren moet je leren. Wij trainen de medewerkers, zonodig on the job.
Projectleiders coachen wij gedurende één of meerdere projecten.

Een project kan een lange doorlooptijd hebben, het kan over veel geld gaan, je hebt een project met grote complexiteit, er zijn veel stakeholders met uiteenlopende belangen of de impact van een project is groot voor de organisatie en haar omgeving. Allemaal redenen om goed de vinger aan de pols te houden.
Natuurlijk wordt er regelmatig en netjes gerapporteerd en is er overleg, maar soms wil je als management, opdrachtgever of stuurgroep een onafhankelijke rapportage voor wat betreft de voortgang en ontwikkeling van het project.
In overleg ontwikkelen wij een auditkader, voeren de audit uit en rapporteren hierover. We geven een beeld van de huidige stand van zaken, maar geven tevens aanbevelingen welke verbeteringen mogelijk kunnen worden doorgevoerd.

Projectcrisismanagement

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.